Gezond Sporten

 

Medisch Fit

Iedereen die gezond wil sporten kan, met een abonnement, terecht in onze trainingszaal. Hier vindt u de trainingstijden van Medisch Fit. U traint onder begeleiding van een fysiotherapeut en met een persoonlijk trainingsschema. Kijk hier voor de tarieven Medisch Fit. Mail naar trainingen@arcusfysiotherapie.nl om u af te melden voor een training of deze te verzetten.

meer info Medisch Fit

Afmelden / Verzetten Trainingen

Fitkids

  • rolstoeltoegankelijk
  • in een groep

Kinderen van 6 tot 18 jaar die vanwege een chronische ziekte of een lichamelijke beperking geen lid kunnen zijn van een sportclub, maar voor wie sporten wel goed is, zijn van harte welkom. Kijk hier voor de tarieven Fitkids

meer info Fitkids

Active Kids

Active Kids is een beweegprogramma voor kinderen tussen 10 en 18 jaar met overgewicht. Het richt zich op het verbeteren van de conditie. Het bevordert lichamelijke activiteit en vermindert daardoor - mogelijk ontstane - lichamelijke klachten. Er wordt tijdens het programma ook aandacht besteed aan het veranderen van het eetpatroon. Al met al zal dit de Body Mass Index (BMI) van het kind verlagen

meer info Active Kids

Jongeren Fit

Bij ons kunnen jongeren. die willen sporten onder begeleiding van een (kinder) fysiotherapeut, ook in onze trainingszaal terecht. Op maandag ,woensdag en vrijdag hebben we aan het eind van de middag een groep speciaal voor jongeren, dus tussen je eigen leeftijdgenoten. Want sporten moet ook leuk en gezellig zijn! Kijk hier voor de tarieven Jongeren Fit

meer info Jongeren Fit

Senioren Fit

Voor senioren die meer willen bewegen organiseren we Arcus Senioren Fit. Dit is een 1 uur durende les die op speciale tijden wordt aangeboden in onze trainingszaal, en staat onder leiding van een van onze fysiotherapeuten. Lekker bewegen en gezond bezig zijn staat daarbij centraal. Na een gezamenlijke warming up, is er ruimte voor individuele kracht en uithoudingsoefeningen. We sluiten weer gezamenlijk af met rek en stretch oefeningen. Meld u hier aan,

Kijk hier voor de tarieven Senioren Fit Oók in het woonzorgcentrum De Polbeek verzorgen we Senioren Fit. Op dit uur zijn ook belangstellenden van buiten de Polbeek van harte welkom. 

 

meer info Senioren Fit

Polbeek Fit

Tijdens de Polbeek Fit kunnen senioren in een klein groepje één uur lekker bewegen waarbij ze allemaal hun eigen programma hebben met allerlei oefeningen om kracht en uithoudingsvermogen te oefenen. Polbeek Fit vindt plaats in de oefenruimte van de fysiotherapie op de begane grond op de Polbeek.

Kijk hier voor de tarieven Polbeek Fit.

meer info Polbeek Fit

 

Ontspan Je Fit

Een wekelijkse training met eenvoudige ontspanningsoefeningen en oefeningen om de vitaliteit te vergroten.De Arcus Ontspan Je Fit training helpt om de alledaagse stress los te laten en de energie beter te laten stromen.

 

meer info Ontspan Je Fit

Fysiofitheidscan

Hoe fit ben ik eigenlijk? Hoeveel beweging heb ik nodig om fit blijven? Wat is voor mij verantwoorde beweging? Op deze vragen geeft uw fysiotherapeut u antwoord met behulp van de Fysiofitheidscan. Deze is voor iedereen geschikt en geeft inzicht in hoe fit u bent.

U kunt bij ons de Fysiofitheidscan doen. Aan de hand van de resultaten geeft de fysiotherapeut u advies over bewegen en gezondheid.

Bel 0575-517677 of vul het contactformulier in met als onderwerp (bij: anders…) Fysiofitheidscan. U krijgt een vragenlijst die u thuis alvast kunt invullen en mee kunt nemen naar de test.

Het afnemen van de Fysiofitheidscan duurt een half uur. De fysiotherapeut neemt de vragenlijst met u door en informeert u over de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens wordt uw conditie getest. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen meten we daarna de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en/of uw coördinatie. Na afloop van de scan bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies.

Meer info kunt u vinden op www.fysiofitheidscan.nl

meer info Fysiofitheidscan