Arcus Active Kids

Ben je een paar kilootjes te zwaar? Is daardoor je conditie wat verminderd? Maar wil je er wel graag wat aan doen en ben je niet bang om lekker fanatiek te sporten. Dan is Arcus Active Kids echt iets voor jou!

Active Kids is een beweegprogramma voor kinderen tussen 10 en 18 jaar met overgewicht. Het richt zich op het verbeteren van de conditie. Het bevordert lichamelijke activiteit en vermindert daardoor - mogelijk ontstane - lichamelijke klachten. Er wordt tijdens het programma ook aandacht besteed aan het veranderen van het eetpatroon. Al met al zal dit de Body Mass Index (BMI) van het kind verlagen.

Tijdens het programma van zes maanden wordt er tweemaal per week, ruim een uur lang, fanatiek gesport bij Arcus Fysiotherapie. Dit gebeurt onder begeleiding van twee (kinder)fysiotherapeuten.

Daarnaast worden ze begeleid door Ingrid van Rijn. Als diëtiste geeft zij maandelijks voorlichting aan kinderen en ouders.

Aanmelden kan via de website, telefonisch of bij ons aan de balie. Het kan natuurlijk ook via Ingrid van Rijn. Een verwijzing van de huisarts is niet perse nodig. De vergoeding gaat via de zorgverzekeraar. Voor kinderen geldt dat de eerste 18 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed worden. Vervolgens is de vergoeding afhankelijk van de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

 

Kijk hier voor de folder Active Kids

Tijden:

Maandag: 16.15 uur-17.30 uur

Vrijdag: 16.15 uur-17.30 uur

Fysiotherapeuten: Maaike Venderbosch

Is Arcus Active Kids echt iets voor jou?

Meld je aan