Sport Fysiotherapie

De Master Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op de behandeling en preventie van sportblessures en is in staat sportspecifieke blessures te analyseren en gericht te behandelen. Hij weet welke eisen sport aan het lichaam stelt en wat de motivatie van sporters is. Na een gericht onderzoek zal de fysiotherapeut een voor u geschikt behandel- en oefenprogramma opstellen.

Heb je een blessure opgelopen tijdens sporten en wil je advies en begeleiding bij het hervatten van je sportactiviteiten. Dan ben je bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres. Waarvoor kunt u bij onze sportfysiotherapeut terecht:

  • Begeleiding bij sportblessures
  • Opstellen van een verantwoord op u afgestemd revalidatieschema
  • Testen en meten van uw fysieke toestand
  • Revalideren bij een VOORSTE KRUISBAND RECONSTRUCTIE. Bij Arcus fysiotherapie zijn de  sporttherapeuten gespecialiseerd in het begeleiden van sporters met een voorste kruisband reconstructie. Bekijk onze folder!
  • Advisering t.a.v. een gedegen opbouw in core stability training
  • Taping volgens de easy taping methode

Preventie van blessures Sport en bewegen zijn goed voor je lichaam. Helaas gaat het sporten soms gepaard met het ontstaan van blessures. Wij als Arcus fysiotherapie willen graag bijdragen aan het voorkomen van blessures. Vraag de sportfysiotherapeut hoe u gezond kunt blijven sporten en eventuele herhaling van een blessure kunt voorkomen.

Fysiotherapeuten: Ellen van den Brink en Christine de la Rie

 

Sport Fysiotherapie