Veel gestelde vragen aan Arcus Fysiotherapie Zutphen
• Kan ik ook komen trainen zonder dat ik echt klachten heb?
Ja, dat kan. U kunt bij ons ook op abonnement trainen. Vraagt u aan de balie een prijslijst of kijk hier.
• Als ik niet aanvullend verzekerd ben voor fysiotherapie, hoeveel betaal ik dan per behandeling?
Het tarief voor een behandeling fysiotherapie voor 2019 bedraagt € 32,75. Kijk hier voor de volledige prijslijst.
• Ik kan niet op mijn vaste tijd komen trainen, kan ik op een andere dag komen?
Ja, u kunt altijd met de therapeut in de zaal of met een van de medewerkers aan de balie een andere afspraak maken om te komen trainen. Houdt u er wel rekening mee dat afmeldingen die niet 24 uur van tevoren zijn gemaakt door ons in rekening gebracht worden?
• Ik ben niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, maar heb een verwijzing van een arts. Kan ik nu wel op kosten van de verzekering behandeld worden?
Nee, u dient altijd aanvullend verzekerd te zijn (met een pakket waarin fysiotherapie is opgenomen) om voor vergoeding in aanmerking te komen.
• Chronisch ja of nee?
Wij proberen u chronische wat meer inzicht te geven in regels omtrent het doolhof van de ‘chronische’ vergoeding fysiotherapie voor volwassen. Dit in de hoop vervelende, tijdrovende en verwarrende discussies omtrent declaraties / vergoedingen te voorkomen.
• Kan ik bij Arcus Fysiotherapie Zutphen terecht voor Dry Needling?
We hebben bij Arcus Fysiotherapie in Zutphen drie fysiotherapeuten die zich o.a. bezighouden met Dry Needling: Martin Oortwijn, Brightly Steevensz en Annemarie Diekman.
• Wat is Dry Needling?
Dry Needling is een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in aanvulling op de normale fysio- of manueel therapeutische behandeling. ‘Dry Needling’ is een relatief nieuwe fysiotherapeutische behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. ‘Dry Needling’ gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. ‘Dry Needling’ is gebaseerd op Westerse anatomische – en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij ‘Dry Needling’ wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. ‘Dry Needling’ werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is dus geen energiebehandeling. Kijk hier voor meer informatie
• Ik heb last van draaiduizeligheid ( BPPD ) kan de fysiotherapeut daar iets aan doen?
Ja , in de meeste gevallen kan de fysiotherapeut door een bepaalde hoofd beweging bij de patiënt te maken de klachten verminderen of laten verdwijnen. Ook zal de fysiotherapeut u leren hoe u deze standsveranderingen van het hoofd zelf kunt doen.
•Ik heb mijn ribben gekneusd. Kan de fysiotherapeut daar iets aan doen?
Een kneuzing van een rib kan erg pijnlijk zijn en wordt meestal veroorzaakt door een stomp trauma of ongeluk.
Het weefsel rondom de rib, de spieren en het kapsel, zijn hierdoor aangedaan. Ademhalen, hoesten en niezen geeft klachten en ook het bewegen van de bovenrug en armen is meestal pijnlijk.
De borstkas telt twaalf paar ribben. De drie bovenste ribben liggen redelijk beschermd onder spieren en het schouderblad. De twee onderste, zwevende ribben zijn bewegelijk en kunnen wat meeveren. Dat maakt de 4e t/m de 10e rib het meest kwetsbaar voor kneuzingen of een breuk na stomp trauma.
Een gekneusde rib geneest vanzelf binnen een week of zes.
De fysiotherapeut kan het herstel begeleiden middels taping, dit zorgt er voor dat de ademhaling ondersteund wordt en minder klachten oplevert.
Daarnaast worden er adviezen gegeven ten aanzien van het opbouwen van de belasting.
kortom; een gekneusde rib, erg pijnlijk maar het herstelt vanzelf en fysiotherapie kan zinvol zijn bij verminderen van de pijn.