Afscheid van Arcus en afscheid van de fysiotherapie

wensboom voor Laurens bij Arcus Fysiotherapie ZutphenNa ruim 2 maanden gestopt te zijn bij Arcus is het tijd om terug te komen op het afscheid en het werken in Zutphen als fysiotherapeut. Ik kan terugzien op een geweldig afscheid waarbij collega’s en cliënten veel waardering hebben uitgesproken voor mijn werk als fysiotherapeut maar vooral ook als persoon. Dit alles heeft mij zeer geraakt en was in verschillende gevallen ook erg emotioneel. Ik heb het altijd gezien als mijn werk maar alles aanhorende bij het afscheid en de vele mooie reacties op de briefjes in de wensboom heb je veel betekent voor veel mensen.

De afgelopen meer dan 30 jaar werken in Zutphen zijn voorbij gevlogen waarbij er in de fysiotherapie veel veranderd is en in de persoonlijke situaties van collega’s en mij ook erg veel gebeurd is. In mijn situatie ben je meer onderweg (7.5 – 8 uur woon- werkverkeer per week) en op het werk dan thuis. Dit is mij nooit zwaar gevallen omdat Arcus een geweldig team is en als een grote familie voelt. Overigens had dit zonder de steun van thuis nooit gekund.

Van de Leeuweriklaan naar de Paulus Potterstraat met alles wat ertussen ligt is achteraf een juiste beslissing geweest. Het verhuizen naar de Paulus Potterstraat met de huisartsen en de apotheek heeft Arcus een enorme boost gegeven. De lijnen zijn kort en de kennis en kunde is dichtbij. Ik zou willen stellen dat zonder samenwerking geen goede gezondheidszorg mogelijk is. Ik hoop van harte dat dit in de komende jaren nog verder vorm gaat krijgen waarbij elke cliënt (patiënt) zich thuis voelt, begrepen voelt en goed behandeld voelt bij Arcus.

De verschuiving van de behandeling in de fysiotherapie naar het nemen van meer eigen verantwoordelijkheid onder de deskundige begeleiding van de fysiotherapeut is in mijn ogen een belangrijke geweest. Houding en beweging kun je binnen de mogelijkheden beïnvloeden waarbij de fysiotherapeut een belangrijke “coach” is. Deze manier van behandelen was en is mij op het lijf geschreven.

En nu een nieuwe en andere invulling geven aan het leven en genieten van de vrije tijd. Die vrije tijd zit wel goed maar het geen contact meer hebben met collega’s en cliënten valt mij nog altijd zwaar en went maar moeizaam. Veel meer tijd hebben voor vrienden, hobby’s (tuin, jacht, natuur, fotografie en basketbal) en je tijd kunnen indelen zoals jezelf wilt voelt prima.

Arcus pensionado's Laurens en WimUiteraard maak ik nog wel geregeld tijd vrij voor mijn ex-collega’s en Zutphen om het goeie gevoel van de afgelopen ruim 30 jaar vast te houden en niet kwijt te raken.

Ik hoop van harte dat Arcus de plaats die het in Zutphen en omgeving bewerkstelligd heeft vasthoudt en nog verder gaat uitbreiden waarbij cliënten en verwijzers weten dat ze hier in deskundige en goede handen zijn.
Arcus Fysiotherapie doet er alles aan om dit zo te houden.

Goot goan
Laurens Brummelhuis