Veelgestelde vragen


• Kan ik ook komen trainen zonder dat ik echt klachten heb?

Ja, dat kan. U kunt bij ons ook op abonnement trainen. Vraagt u aan de balie een prijslijst of kijk hier.

 

• Kan ik vandaag nog geholpen worden?

Ja, bij een spoedgeval wordt u dezelfde dag nog geholpen. In alle andere gevallen plannen wij u zo spoedig mogelijk in.

 

• Als ik niet aanvullend verzekerd ben voor fysiotherapie, hoeveel betaal ik dan per behandeling?

Het tarief voor een behandeling fysiotherapie voor 2016 bedraagt € 31,75. Kijk hier voor de volledige prijslijst.

 

• Ik kan niet op mijn vaste tijd komen trainen, kan ik op een andere dag komen?

Ja, u kunt altijd met de therapeut in de zaal of met een van de medewerkers aan de balie een andere afspraak maken om te komen trainen. Houdt u er wel rekening mee dat afmeldingen die niet 24 uur van tevoren zijn gemaakt door ons in rekening gebracht worden?

Klik hier om u af te melden voor een training of deze te verzetten. 

• Ik ben niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, maar heb een verwijzing van een arts. Kan ik nu wel op kosten van de verzekering behandeld worden?

Nee, u dient altijd aanvullend verzekerd te zijn (met een pakket waarin fysiotherapie is opgenomen) om voor vergoeding in aanmerking te komen.

• Chronisch ja of nee?

Wij proberen u hier wat meer inzicht te geven in regels omtrent het doolhof van de ‘chronische’ vergoeding fysiotherapie voor volwassen. Dit in de hoop vervelende, tijdrovende en verwarrende discussies omtrent declaraties / vergoedingen te voorkomen.

• Kan ik bij Arcus Fysiotherapie Zutphen terecht voor Dry Needling?

We hebben bij Arcus Fysiotherapie in Zutphen drie fysiotherapeuten die zich o.a. bezighouden met Dry Needling: Martin Oortwijn, Brightly Steevensz en Annemarie Diekman.

• Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in aanvulling op de normale fysio- of manueel therapeutische behandeling. ‘Dry Needling’ is een relatief nieuwe fysiotherapeutische behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. ‘Dry Needling’ gebruikt een 'droge' (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. ‘Dry Needling’ is gebaseerd op Westerse anatomische - en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij ‘Dry Needling’ wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. ‘Dry Needling’ werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is dus geen energiebehandeling. kijk hier voor meer informatie

• Wat is de AGB code van Arcus Fysiotherapie?

De AGB code van Arcus Fysiotherapie is: 04 002161

 

Veel gestelde vragen